Biografie

 

Evelien van der Ham is een jonge zangeres en actrice uit Vlaardingen. Zij is afgelopen juni afgestudeerd. Evelien heeft gestudeerd op het conservatorium in Tilburg, aan de bachelor opleiding Muziektheater Klassiek.  

 

Al van jongs af aan heeft Evelien passie voor theater en zingen. Ze volgde van kinds af aan zang- en danslessen, en vanaf haar twaalfde zong en speelde ze bij Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam, waar zij hoofdrollen mocht vervullen in diverse jeugdopera's o.l.v. Carla van Driel, waaronder Assepoester, de opera en Jungle boek.

 

Evelien volgde een opleiding tot visagiste en haarstyliste, waarna zij een aantal jaar met veel plezier in die hoedanigheid gewerkt heeft. Maar het theater riep... Met haar toelating tot de opleiding Muziektheater Klassiek ging een droom in vervulling; het combineren van klassieke zang met spel en dans. Ze houdt van een goede dramatische opera, maar haar grootste passie ligt bij komedie. Die passie zet zij om in haar kracht in de voorstelling Jullie zijn zelf gek, waarin ze de komische teksten van schrijfster Sylvia Witteman combineert met klassieke aria's en waarmee ze afgelopen mei is afgestudeerd. 

 

Evelien kreeg zanglessen van o.a. Harry Ruijl, Wilma Bierens, Kathelijn van Dongen en Antoinette Kouwenberg. Momenteel heeft zij zanglessen bij sopraan Miranda van Kralingen. Daarnaast kreeg zij acteer- en interpretatielessen van o.a. Marc Krone, Brigitte Odette, Ad Knippels, Annerieke Groen en Pieter Loef. Ook volgde zij masterclasses van Frank van Laecke en Ed Spanjaard, en werkte ze onder regie van o.a. Vincent van den Elshout en Isabel Schröder.